Ενημέρωση για την ψυχική υγεία στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι στον κεντρικό διάδρομο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, διεξήχθη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ψυχική νόσο από τις σπουδάστριες του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, οι οποίες πραγματοποιούν την εργαστηριακή πρακτική τους στον Σύλλογο για την Ψυχική Υγεία- ΣΟΨΥ Πάτρας. Η δράση έγινε σε συνεργασία με την υπεύθυνη καθηγήτρια τους κ. Μοσχοπούλου και τους επαγγελματίες του Συλλόγου.
Στο πλαίσιο της δράσης προβλήθηκαν βίντεο ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία, αναρτήθηκαν φωτογραφίες που αποτύπωναν τη ζωή των ψυχικά πασχόντων στη Λέρο πριν 25 χρόνια, αλλά και φωτογραφίες με την καθημερινότητα των μελών του ΣΟΨΥ Πάτρας στην κοινότητα. Διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό σχετικά με τους μύθους και τις αλήθειες για τις ψυχικές διαταραχές και στο τέλος πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση με τους φοιτητές του ΤΕΙ, η οποία συντονίστηκε από την ψυχολόγο Ειρήνη Κρανιά και τον κοινωνικό λειτουργό Λάμπρο Αραπάκο.
Επίσης, στόχος της δράσης αποτέλεσε η πληροφόρηση της φοιτητικής κοινότητας για τη νέα υπηρεσία του ΣΟΨΥ Πάτρας, τον Κοινωνικό- Κοινοτικό Σταθμό Ψυχικής Υγείας «Γέφυρες Ζωής».
Οι σπουδάστριες Κοινωνικής Εργασίας που οργάνωσαν τη δράση, θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά τις παρακάτω επιχειρήσεις που βοήθησαν για την εκτύπωση του αναγκαίου υλικού: Copy Paste Σταμάτης Γερόπουλος, allREDy Νικόλαος Τσακανίκας, Jamba Copy Παπαρηγόπουλος Πασκάλ και βιβλιοπωλείο Ροδόπουλος.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_gallery interval=”5″ images=”4608,4607,4603,4602,4601,4600,4599″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

Μετάβαση στο περιεχόμενο