Προγράμματα – Δικτύωση

Τα προγράμματα που έχει υλοποιήσει ο ΣΟΨΥ Πάτρας:

 • Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης "Κανένας Μόνος στην Πανδημία"

  Ύστερα από επιχορήγηση του Υπουργείου Υγείας, το ΣΟΨΥ Πάτρας συμμετέχει από τον Ιανουάριο του 2021 στο πρόγραμμα «Κανένας μόνος στην πανδημία» που αφορά σε δράσεις ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στο γενικό πληθυσμό την περίοδο της πανδημίας.

 • Vodafone WoD

  Υλοποιήθηκε το πρόγραμμα της Vodafone “WORLD OF DIFFERENCE”– στο πλαίσια του οποίου απασχολήθηκε σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού που πραγματοποίησε εξειδικευμένη ατομική συμβουλευτική των μελών του Συλλόγου με στόχο την επαγγελματική τους επανένταξη.

 • Leonardo

  Leonardo, συνολικού ύψους 12.000,00 ευρώ.

 • Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

  Κοινωφελούς Εργασίας, συνολικού ύψους 693.187,89 ευρώ.

 • «Δράσεις υποστήριξης για την υλοποίηση Προγραμμάτων Φιλοξενουσών Οικογενειών στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια για την εδραίωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης»

  Πράξη 371373 στο πλαίσιο του ΕΠΑΝΑΔ και με τίτλο: «Δράσεις υποστήριξης για την υλοποίηση Προγραμμάτων Φιλοξενουσών Οικογενειών στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια για την εδραίωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης», συνολικού ύψους 290.000€. Το εν λόγω έργο είχε σκοπό την ευαισθητοποίηση των δυνητικά δικαιούχων φορέων προκειμένου να δημιουργήσουν προγράμματα αναδοχής για ψυχικά πάσχοντες, που αποτελεί μια καινοτόμα παρέμβαση και πολιτική για το χώρο της Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης στην Ελλάδα.

 • Πρόγραμμα - «Είμαστε Όλοι Πολίτες» - Ίδρυμα Μποδοσάκη

  «Ολοήμερο Κοινωνικό Στέκι Ψυχικής Υγείας για εφήβους και ενήλικες- ΗΒΗ» από το πρόγραμμα επιχορήγησης ΜΚΟ στην Ελλάδα, «Είμαστε Όλοι Πολίτες», του Ιδρύματος Μποδοσάκη, ύψους 41.820 ευρώ.

 • Κοινωνικό- Κοινοτικό Σταθμό Ψυχικής Υγείας – Γέφυρες Ζωής - Ι.Σ.Ν.

  Από τον Οκτώβριο του 2015 πραγματοποιεί τον «Κοινωνικό- Κοινοτικό Σταθμό Ψυχικής Υγείας – Γέφυρες Ζωής» με την αρωγή του Ιδρύματος Νιάρχος.

 • Συνέχιση Κοινωνικού Κοινοτικού Σταθμού Ψυχικής Υγείας – Γέφυρες Ζωής - Ι.Σ.Ν. & ΤΙΜΑ

  Συνέχιση του Κοινωνικού – Κοινοτικού Σταθμού Ψυχικής Υγείας – Γέφυρες Ζωής το Φεβρουάριο του 2018 με την συγχρηματοδότηση του Ι.Σ.Ν. και του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος .

Τα δίκτυα επικοινωνίας και οι συνεργασίες του ΣΟΨΥ Πάτρας.

Ευρωπαϊκά Δίκτυα

Συμμετοχή σε ευρωπαϊκά δίκτυα EUFAMI, GUMIAN, MENTAL HEALTH EUROPE

Εθνικά Δίκτυα

Συμμετοχή σε εθνικά δίκτυα ΠΟΣΟΨΥ, ΕΣΑμεΑ.

Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνέργειες με την 6η ΥΠΕ, την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Δυτικής Ελλάδας καθώς και όλους τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Αχαίας.

Τοπικοί φορείς & υπηρεσίες

Δικτύωση και διασύνδεση με πλήθος τοπικών φορέων και υπηρεσιών (εκπαίδευση, τοπική αυτοδιοίκηση, υγεία, πρόνοια, πολιτισμός, αθλητισμός κτλ.)