Εθελοντισμός

Οι εθελοντές είναι πολύτιμοι αρωγοί, καθώς απασχολούνται σε όλες τις δράσεις του ΣΟΨΥ Πάτρας. Ανάλογα με τις υποχρεώσεις που προκύπτουν, ενεργοποιούνται οι εθελοντές μας, σύμφωνα πάντα με τη διαθεσιμότητά και την επιθυμία τους.

Όλοι οι εθελοντές που υλοποιούν και συμμετέχουν στις δραστηριότητες του συλλόγου υπόκεινται σε μηνιαία τρίωρη εποπτεία και εκπαίδευση από την Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή του ΣΟΨΥ Πάτρας.

Δικαιολογητικά Εθελοντών

  1. Φόρμα Αίτησης Εθελοντή – υποχρεωτικό
  2. Βιογραφικό Σημείωμα – υποχρεωτικό
  3. Φωτοτυπία Ταυτότητας ή/και διαβατηρίου – υποχρεωτικό
  4. Αντίγραφο Πτυχίου (αν υπάρχει)
  5. Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος (αν υπάρχει)
  6. Σύμβαση Εθελοντών (δίνεται από τον ΣΟΨΥ Πάτρας)
  7. Ατομική συνέντευξη με την ψυχίατρο του ΣΟΨΥ Πάτρας

Κάθε εθελοντής/εθελόντρια θα πρέπει να συμπληρώσει την αίτηση και να επισυνάψει τα απαραίτητα δικαιολογητικά εφόσον είναι σύμφωνος.

Διαβάστε τι είπαν για εμάς οι εθελοντές μας...

Χαρά Εθελόντρια

Μέσα από την εμπειρία μου στο ΣΟΨΥ ως εθελόντρια και την αλληλεπίδραση που είχα με την ομάδα ένιωσα ότι έλαβα μια τεράστια ηθική ανταμοιβή .Το σημαντικότερο είναι ότι ενώ βοηθάς και υποστηρίζεις ανθρώπους να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής τους ταυτόχρονα μαθαίνεις και εσύ να απεγκλωβίζεσαι από το ανταγωνιστικό περιβάλλον της κοινωνίας και να καλλιεργείς την αλληλοαποδοχή και τη συλλογική προσπάθεια για την επίτευξη ενός κοινού στόχου. Η ανιδιοτελής προσφορά είναι κάτι που θα πρότεινα σε καθέναν που θέλει να προσεγγίσει τη ζωή με πιο ουσιαστικό τρόπο

Άννα Εθελόντρια

Εθελοντισμός στο ΣΟΨΥ σημαίνει νοιάζομαι βαθιά για τους συνανθρώπους μου! Μπορούν να συμβούν πολλά όμορφα πράγματα όταν δίνουμε κάτι με την καρδιά μας, όπως το να αναπτυχθεί έμπρακτα η αλληλεγγύη και να δημιουργήσουμε μαζί με τους ανθρώπους πιο αισιόδοξες μέρες!

Θεώνη Εθελόντρια

Είμαστε διαφορετικά λουλούδια του ίδιου κήπου, με διαφορετικά χρώματα, σχήματα και μέρη στα οποία ανθίζουμε. Κρατιόμαστε, όμως όλοι μαζί χέρι χέρι και προχωράμε, ο καθένας για το δικό του ταξίδι, αλλά με έναν προορισμό : την ΕΛΠΙΔΑ. Με την βοήθεια του ΣΟΨΥ, αυτό γίνεται πραγματικότητα και παύει να είναι ένα άπιαστο όνειρο.

Νικόλας Εθελοντής

Η μεγάλη αγκαλιά του ΣΟΨΥ είναι μία αναγκαία πηγή ζεστασιάς και θαλπωρής για την κοινότητα της Πάτρας. Το προσωπικό του συλλόγου εργάζεται ακατάπαυστα για να παρέχει άμεση και πολύπλευρη στήριξη στα μέλη και τις οικογένειές τους και είναι τιμή μου να είμαι μέλος αυτής οικογένειας.

Ειρήνη Εθελόντρια

Απώτερος σκοπός της ομάδας είναι η συμβολή στην κοινωνικοποίηση των ληπτών και στη θεραπεία τους μέσω της ψυχαγωγίας και της έκφρασης που προσφέρει η ίδια η μουσική. Η ανάγκη των ανθρώπων με ψυχικές ασθένειες για δημιουργική απασχόληση και κοινωνικοποίηση, καθώς και το όμορφο κλίμα που υπάρχει μεταξύ εθελοντών και ληπτών, με ώθησαν να γίνω και εγώ μέλος αυτής της προσπάθειας. Το αίσθημα αυτό της χαράς που σου δίνει το να προσφέρεις ό,τι και όσο μπορείς είναι ανεκτίμητο. Νομίζω πως όποιος το δοκιμάσει θα βγει και ο ίδιος καλύτερος

Φόρμα Αίτησης Εθελοντή

ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Γίνε εθελοντής στον Σύλλογο για την Ψυχική Υγεία στην Πάτρα.

    Μετάβαση στο περιεχόμενο