ΘΕΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Κείμενο της Αγγελικής Μαυρόγιαννη.

Σαν ροδαυγή έρχονται τα νέα για τα εμβόλια που παρασκευάστηκαν. Ο άνθρωπος είναι πιο δυνατός.

Οι αμερικάνικες μεγαλουπόλεις θα ξαναβρούν τον ρυθμό της ζωής τους. Ένας φάρος στην Αγγλία περιμένει το πολύτιμο φορτίο στους -70 βαθμούς κελσίου. Ένα αεροδρόμιο στην Ευρώπη δέχεται  εμβόλια στους -20 βαθμούς κελσίου. Ένα κομβόι φορτηγά από όνειρα. Στις ρωσικές στέπες φύσηξε καθαρός αέρας. Πνευμόνια να έχουν να αναπνέουν στην ρωσική επικράτεια. Η Αφρική εμβολιάζεται με γαλλικό εμβόλιο με μεγάλη επιτυχία. Ο πλανήτης γη θα ξαναβρεί την κανονικότητά του.

Οι Επιστήμονες-Σωτήρες της ανθρωπότητας ως άλλοι τρεις μάγοι με τα δώρα έρχονται φέτος τα Χριστούγεννα να μας σώσουν από την λοιμική νόσο. Και κάπου εδώ αναρωτιέμαι και σκέπτομαι τους αρνητές των εμβολιασμών. Αν δεν είχε εφευρεθεί η πενικιλίνη; Η νάρκωση; Και τόσα άλλα; Δεν ξέρω ποιο εμβόλιο να πρωτοδιαλέξω.

Η ζωή συνεχίζεται από εκεί που την αφήσαμε. Στα μάτια των μικρών παιδιών να λάμπουν την νύχτα από τον πυρετό. Τι θα πει κορονοϊός; Έχει σχήμα κορώνας; Εμβολιάζονται και οι βασιλείς; Νοσούν και οι πρόεδροι;

Όταν ξυπνούσαμε το πρωί, πλενόμασταν, χτενιζόμασταν, ντυνόμασταν, φορούσαμε το προσωπείο και βγαίναμε από το σπίτι να πάμε στην δουλειά. Τώρα, καλύπτουμε επίσημα το πρόσωπο. Περιποιούμαστε περισσότερο τον εαυτό μας. Έκλεισαν τα καφέ. Και οι θαμώνες τους επενδύουν τον χρόνο τους σε πιο χρήσιμες και ωφέλιμες ασχολίες. Βελτιώνουμε τις ικανότητές μας, μαθαίνουμε καλύτερα πράγματα που ξέρουμε. Πολλοί προσελήφθησαν στα νοσοκομεία της χώρας. Άλλοι βρήκαν εργασία ως delivery. Η αγορά μέσω διαδικτύου απογειώθηκε.

Ένας φίλος μου, ο Παναγιώτης, την Άνοιξη, υιοθέτησε ένα τυφλό γατάκι, το ονόμασε Κάλχα. Εύχομαι και ελπίζω οι προβλέψεις του Κάλχα να είναι ευοίωνες για την μετά κορονωϊό εποχή!!!

Μετάβαση στο περιεχόμενο