20 χρόνια ΣΟΨΥ 2003-2023

Κείμενο του Κ.Σ, μέλος της ομάδας περιοδικού

Για εμένα ο ΣΟΨΥ όλα αυτά τα χρόνια ήταν ένα θαλερό και ζεστό απάγκιο που βοήθησε στην κοινωνική επανένταξη και δραστηριοποίηση μου. Όλα τα μέλη του έχουν βρει εκεί ένα καταφύγιο, με ωραίες ομάδες που απαρτίζονται από ανθρώπους όλων των ηλικιών και που διεκπεραιώνονται από έμπειρους και καλούς εργαζόμενους, καθώς και από συνειδητοποιημένους εθελοντές. Εκεί μέσα στα χρόνια ενισχύθηκαν φιλίες, σχέσεις, συναναστροφές αναπτύσσοντας τρόπους καταπολέμησης της απομόνωσης και της μελαγχολικής συμπεριφοράς.

Οι άνθρωποι με  ψυχιατρική αναπηρία είναι πρωτίστως άνθρωποι που χρήζουν ειδικής μέριμνας και αγάπης. Στις διάφορες ομάδες υπάρχει μια διαδραστικότητα μεταξύ των συμμετεχόντων. Γίνεται εκτός από ψυχοθεραπεία, ανταλλαγή απόψεων  και συνομιλίες με αποτέλεσμα την ψυχική ενδυνάμωση των μελών.

Οι ψυχίατροι, οι ψυχολόγοι, οι κοινωνικοί λειτουργοί προσφέρουν ταμάλα για τη διατήρηση της ψυχικής ισορροπίας των μελών που με τη σειρά τους κάνουν τη προσπάθεια τους, συμμετέχοντας ανελλιπώς  στις δραστηριότητες.

Έτσι, ο ΣΟΨΥ είναι σαν μια οικογένεια όπου τα μέλη της αλληλεπιδρούν, προσφέροντας υποστήριξη στις όμορφες ψυχές τους. Ο Σύλλογος για την  Ψυχική Υγεία κλείνει 20 χρόνια λειτουργίας. Όλα αυτά τα χρόνια το διοικητικό συμβούλιο προσπαθεί να ενδυναμώσει τις διάφορες ομάδες με την χρήση εποπτικών μέσων, διαφανειών και γραφικής ύλης, υπολογιστών, διαδίκτυο, αλλά και με ειδικά καταρτισμένους επιστήμονες.

 Εύχομαι σε βάθος χρόνων να μην σταματήσει ποτέ αυτή η προσπάθεια και να δρέψουμε ώριμους καρπούς στηρίζοντας ακατάπαυστα την ψυχική υγεία αυτών που το έχουν ανάγκη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο