Ο ΣΟΨΥ Πάτρας συμμετέχει στο Πανελλαδικό Παν-αναπηρικό Συλλαλητήριο των ατόμων με αναπηρία στην Αθήνα.

Ο Σύλλογος για τη Ψυχική Υγεία (ΣΟΨΥ) Πάτρας σας προσκαλεί στο πανελλήνιο παν-αναπηρικό συλλαλητήριο των ατόμων με αναπηρία, το οποίο διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) στις 2 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα. Το εν λόγω συλλαλητήριο, ιδωμένο υπό το πρίσμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, την 3η Δεκεμβρίου, αποτελεί αρωγός για την διασφάλιση του σεβασμού και της αλληλεγγύης προς τα άτομα με αναπηρία.

Με βάση το πανδαιμόνιο των ειδήσεων για τη περικοπή των αναπηρικών επιδομάτων, ο ΣΟΨΥ Πάτρας διεκδικεί Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία για όλους τους χρόνιους πάσχοντες της πόλης των Πατρών, αλλά και ολόκληρης της χώρας, όπως αυτή ορίζεται και επιβάλλεται από τον νόμο. Οι σύλλογοι για τη προαγωγή υγείας έχουν αναλάβει σε μεγάλο βαθμό την προστασία των επικείμενων ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων, ωστόσο δε θα πρέπει να υποκαθιστούν τις υποχρεώσεις του κρατικού μηχανισμού! Η παροχή υπηρεσιών υγείας είναι πανανθρώπινο δικαίωμα, οφείλουμε να το υπερασπιστούμε από τη μεγαλύτερη απειλή, την απειλή της φτώχειας.

Δίνουμε μάχη, λοιπόν, για τη διατήρηση των αναπηρικών συντάξεων, οι οποίες συνιστούν το μοναδικό μέσο επιβίωσης των περισσοτέρων ατόμων με αναπηρία. Αρνούμαστε την εφαρμογή εισοδηματικών κριτηρίων στη διαδικασία καθορισμού των αναπηρικών επιδομάτων και επιδιώκουμε την έγκαιρη παράδοση των προκείμενων επιδομάτων στους δικαιούχους.

Αγωνιζόμαστε για τη θέσπιση φοροαπαλλαγών, καθώς και τον περιορισμό του ΕΝΦΙΑ! Οι ευπαθείς συνάνθρωποι μας υποχρεούνται να καταβάλλουν υπέρογκα ποσά για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τους και ως αποτέλεσμα να μη μπορούν να ανταποκριθούν στις οφειλές τους ως προς το δημόσιο.

Διεκδικούμε ποιότητα ζωής τόσο για τα άτομα με αναπηρία, όσο και για τις οικογένειες τους. Στεκόμαστε ενάντια της απομόνωσης και κοινωνικού αποκλεισμού της μερίδας αυτού του πληθυσμού. Γινόμαστε συνοδοιπόροι στους ίδιους και τις οικογένειες τους αναφορικά με την προάσπιση των δικαιωμάτων τους και την επιδίωξη ευκαιριών εκπαίδευσης, επαγγελματικής αποκατάστασης και κοινωνικής επανένταξης.

Οφείλουμε να αφουγκραστούμε τα συναισθήματα οργής και απελπισίας του συνανθρώπου μας και πιάνοντας τον από το χέρι να βρεθούμε όλοι στις 2 Δεκεμβρίου στην Ομόνοια, οδηγούμενοι ως τη Βουλή, στις 10 π. μ. Τα άτομα με Αναπηρία δηλώνουν στο συλλαλητήριο το σύνθημα «ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ» και πλέον δεν είναι μόνοι, όλοι τασσόμαστε υπέρ της αποϊδρυματοποίησης και της διαβίωσης στην κοινότητα.

Ο ΣΟΨΥ Πάτρας αποδέχεται και φέτος της πρόσκληση της Ε.Σ.Α.μεΑ. και συμμετέχει ενεργά  στο πανελλαδικό παν-αναπηρικό συλλαλητήριο των ατόμων με αναπηρία και ελπίζει να είστε «ΠΑΡONTΕΣ».

 12187866_10203663457905395_5612862726294509383_n%cf%83%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%bb%ce%b7%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%b9%ce%bf-%cf%83%ce%bf%cf%88%cf%85-%cf%80%ce%ac%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%82-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο