Το καφέ ΓΕΦΥΡΕΣ υποδέχεται μαθητές σχολείων!

Το καφέ ΓΕΦΥΡΕΣ  υποδέχεται παιδιά σχολικής ηλικίας προκειμένου να ενημερωθούν για ζητήματα ψυχικής υγείας από τους κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους του Συλλόγου. Συγκεκριμένα, τα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης συνοδευόμενα από τους εκπαιδευτικούς τους μπορούν μέσα από το διάλογο που θα αναπτυχθεί με τους ειδικούς ψυχικής υγείας να ενημερωθούν και να έρθουν σε επαφή με βιωματικό τρόπο με τις έννοιες:
• Αποδοχή
• Θετική αυτοαντίληψη
• Σεβασμός της διαφορετικότητας
• Πηγές στήριξης και φροντίδας
• Πίστη και ύπαρξη νοήματος της ζωής
Θεωρούμε ότι η πρόληψη, η ευαισθητοποίηση και γενικότερα η προαγωγή της ψυχικής υγείας σε συνδυασμό με την καταπολέμηση του ρατσισμού οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη ενημέρωση και την παιδεία που λαμβάνουν οι άνθρωποι από μικρή ηλικία.
Επίσης, τα παιδιά μπορούν να:
• Έχουν την πρώτη εξοικείωσή τους με την έννοια του κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης και της κοινωνικής οικονομίας.
• Απασχοληθούν δημιουργικά φτιάχνοντας χειροτεχνίες και κατασκευές μαζί με εθελοντές του Συλλόγου για τη Ψυχική Υγεία – ΣΟΨΥ Πάτρας.
• Απολαύσουν ένα υγιεινό πρωινό.
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται πρωινές ώρες και μπορεί να διαμορφωθεί βάσει των αναγκών του κάθε σχολείου.

Περισσότερες πληροφορίες: Λάμπρος Αραπάκος, κοινωνικός λειτουργός (2610621273 ή 6940689334)

Για το καφέ ΓΕΦΥΡΕΣ

Στην οδό Πατρέως 86 δημιουργήθηκε η πρώτη καφετέρια της Πάτρας στην όποια εργάζονται άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας- μέλη του ΣΟΨΥ Πάτρας. Το καφέ ΓΕΦΥΡΕΣ ευελπιστεί ν’ αποτελέσει μια γενναία πράξη κατά του στίγματος που σχετίζεται με την ψυχική νόσο, τις προκαταλήψεις και την περιθωριοποίηση που βιώνουν καθημερινά οι άνθρωποι με προβλήματα ψυχικής υγείας. Ο χώρος λειτουργεί και ως πολιτιστικός- εκθεσιακός. Πραγματοποιούνται σε τακτική βάση πολιτιστικά δρώμενα: Βραδιές μουσικής, ποίησης, βιβλιοπαρουσιάσεις, εικαστικές -φωτογραφικές εκθέσεις, θεατρικά δρώμενα, παρουσιάσεις ντοκιμαντέρ κοινωνικού περιεχομένου, δράσεις για παιδιά.

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από το Τμήμα Αγωγής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας. 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο