Η συγκινητική βραδιά των εγκαινίων του νέου κτιρίου του ΣΟΨΥ Πάτρας

Με επιτυχία στέφθηκε η βραδιά των εγκαινίων για το νέο κτίριο του ΣΟΨΥ Πάτρας, την Παρασκευή 20 Μάιου 2016. Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στη γιορτή αποδεικνύοντας την αγάπη και την υποστήριξή του στο Σύλλογο. Η γιορτή των εγκαινίων περιελάμβανε μουσική, βίντεο για την πορεία του Συλλόγου, παρουσίαση του έργου του, καθώς και έκθεση εικαστικών δημιουργιών των ομάδων του.

Συγκίνηση, χαρά, αγάπη για ένα μεγάλο όραμα που έγινε πραγματικότητα με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχο (ΙΣΝ), αλλά και την ουσιαστική συμπαράσταση φορέων, επιχειρήσεων, ομάδων της πόλης αλλά και των μελών του Συλλόγου.

Τη βραδιά τίμησε με την παρουσία του, ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, κ. Πάνος Βαζαίος, ο οποίος μίλησε για τη σπουδαία συνεργασία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στο ΙΣΝ και το ΣΟΨΥ Πάτρας και ευχήθηκε ο Σύλλογος να συνεχίσει το σημαντικό έργο που επιτελεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νέο κτίριο στην οδό Κανάρη 74, λειτουργεί από το Μάρτιο του 2016, μια σύγχρονη και φιλική υπηρεσία με το όνομα: Κοινωνικός- Κοινοτικός Σταθμός Ψυχικής Υγείας «Γέφυρες Ζωής».

ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ
Προσήλθαν στα εγκαίνια μας: Ο Δήμαρχος Πατρεών Κώστας Πελετίδης, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Αναστασία Τογιοπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οργανωτικός Γραμματέας ΕΣΑμεΑ Αντώνιος Χαροκόπος, εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Πατρέων κ. κ. Χρυσοστόμου πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης, ο πρώην βουλευτής ΔΗΜΑΡ Νικόλαος Τσόυκαλης, ο πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας Γεράσιμος Φεσσιάν, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, η πρόεδρος του Συλλόγου Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας Λιολιώ Κολυπέρα, η πρόεδρος του Ομίλου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» Νομού Αχαΐας Λαμπρινή Παπαχρυσανθάκη, ο πρώην Δήμαρχος Πατρεών Ανδρέας Καράβολας και εκπρόσωπος του Βουλευτή Αχαΐας Θεοδώρου Παπαθεοδώρου.
Επίσης, εκπρόσωποι φορέων και ομάδων της πόλης μάς τίμησαν με την παρουσία στη γιορτή των εγκαινίων μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικούς φορείς : Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αχαΐας, Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Χαλανδρίτσας, Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών Παράρτημα Πάτρας, Κέντρο Ψυχικής Υγείας Πάτρας, Σωματείο Ατόμων με Ψυχική Αναπηρία «ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ», ΜΚΟ PRAKSIS, Κέντρο Φιλοξενίας ΣΤΕΓΗ PLUS (+), Σύλλογος Κ.Ο.Π.Α. Πάτρας, ΚΕΘΕΑ- ΟΞΥΓΟΝΟ, Άσυλο Ανιάτων «Αγία Ευφροσύνη», Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας, Δίκτυο Θεραπευτικών Υπηρεσιών «Γέφυρα» του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), Σύλλογος Γονέων «Γέφυρα» του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Τμήμα Πατρών, Θ.Π.Κ. «Η ΜΕΡΙΜΝΑ», Πολιτιστικός Σύλλογος «Παρασκευή», ΜΚΟ ΦΡΟΝΤΙΖΩ, Blender, Patras Pride, Σύλλογος «Μαχητές», Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Πατρών, Σύλλογος «Φωτεινό Αστέρι».

ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΟΨΥ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ
Η τελετή των εγκαινίων αποτέλεσε μια ευκαιρία για την οικογένεια του ΣΟΨΥ Πάτρας, να ευχαριστήσει προσωπικά όλους όσους συνέβαλαν στην ανάπτυξη του Συλλόγου. Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, στη βραδιά των εγκαινίων, τιμήθηκαν όλοι όσοι στάθηκαν αρωγοί ώστε να γίνει πραγματικότητα το νέο κτίριο του ΣΟΨΥ Πάτρας: το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος , η εταιρεία ΜΑΧΡΩ ΑΕ ΑΦΟΙ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΙ, ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε.(ΔΕΔΔΗΕ), ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών, η εταιρεία COFFEE ISLAND, η εταιρεία CITRIX ByteMobile, η επιχείρηση ΤΙΓΚΑΣ Α. ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ Ηχητικά Συστήματα και το μέλος του ΣΟΨΥ Πάτρας, κ. Σκρεμμύδα Ανδρέα.
Επίσης τιμήθηκαν: Το καφέ CARPE DIEM, το καφέ PEDONALE, το καφέ YIAPI TERAZZA, τα σούπερ μάρκετ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, η εταιρεία συστημάτων συναγερμού Askounis Security, η καλλιτεχνική ομάδα ΑΚ3 FOTOGRAFIA, η επιχείρηση ειδών υγιεινής ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, το καφέ MEMORIES, το καφέ ΜΑΚΙΝΑ, ο κ. Λυμπεράτος Ανδρέας, η εταιρεία ΛΟΥΞ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ, η κα Λαμπροπούλου Κατερίνα, τα σούπερ μάρκετ ΚΡΟΝΟΣ, το Ζαχαροπλαστείο Αχαϊκό Εντελβάις, η τεχνική εταιρεία ανελκυστήρων ELETECH , το κατάστημα Ηλεκτρικών συσκευών ΔΟΥΒΡΗΣ ΑΕ, η δημιουργική ομάδα ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΜΑΜΑΣ, η Γενική Κατασκευαστική Εταιρεία ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΞ, το καφέ ΜΙΚΡΟ ΚΑΦΕ, η εταιρεία φωτιστικών ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ, το καφέ ΡΟΚΦΟΡ, το βιβλιοπωλείο ΡΟΥΜΠΥ, το μεζεδοπωλείο ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ, το καφέ ΣΥΝΔΕΤΗΡΑΣ, ο κ. Τσούκαλης Νίκος, το DISCO ROOM, το καφέ ΠΟΠ ΧΟΡΝ, τα φυτώρια του κ. Σταυρόπουλου Νίκου, και το κουρείο του κ. Τζάρτζου Ανδρέα, το φωτογραφείο ΣΙΜΟΣ και το μέλος του ΣΟΨΥ Πάτρας, κ. Παρασκευόπουλο Στάθη.
Τέλος, τιμήθηκαν για τη συνολική τους προσφορά στο Σύλλογο: ο σύνδεσμός VINCI και το ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ.
Συγκινητική στιγμή της γιορτής των εγκαινίων όταν τα μέλη της μεγάλης οικογενείας του Συλλόγου για την Ψυχική Υγεία- ΣΟΨΥ Πάτρας εξήγησαν σε video «Τι σημαίνει ο ΣΟΨΥ Πάτρας για τη ζωή τους»;

Δείτε το Video εδώ

Περισσότερες φωτογραφίες από τα εγκαίνια δείτε  εδώ

Φωτογραφίες: Έλενα Μπονέλη, Αγγελική Μενεγή

Μετάβαση στο περιεχόμενο