Τα εγκαίνια της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚΟΙΝΣΕΠ) Ένταξης «Οι Γέφυρες»

Σε κλίμα χαράς πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 τα εγκαίνια της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Ένταξης «Καφέ Γέφυρες» στην οδό Πατρέως 86, το οποίο δημιουργήθηκε και εξοπλίστηκε με την υποστήριξη του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ VINCI.

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στα εγκαίνια αποδεικνύοντας την αγάπη και την υποστήριξή του στην προσπάθεια δημιουργίας του πρώτου καφέ, όπου εργάζονται άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας- μέλη του ΣΟΨΥ Πάτρας. Τα εγκαίνια  περιελάμβαναν τον καθιερωμένο Αγιασμό, την προβολή του ντοκιμαντέρ ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ ΜΑΣ, μουσική από τον Σάκη Μπονέλη, παρουσίαση video με την πορεία του έργου και… εκατοντάδες ευχές από ανθρώπους που πλημμύρισαν τις ΓΕΦΥΡΕΣ και μετέτρεψαν τα εγκαίνια σε μεγάλη ανοιχτή γιορτή.

 

ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ

Προσήλθαν στα εγκαίνιά μας: η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Αναστασία Τογιοπούλου, ο βοηθός Περιφερειάρχη και εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε Θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνιος Χαροκόπος, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Πατρέων κ. κ. Χρυσοστόμου πατήρ Προκόπιος, ο πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Νικόλαος Σκιαδαρέσης, ο εφημέριος της ενορίας μας  του Ιερού Ναού Παντανάσσης πατήρ Παύλος Σπίνος, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο οικονομικός και διοικητικός Διευθυντής ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., πρόεδρος του Δ.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε. και Γ.Γ. του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ VINCI Σταύρος Σταυρής, ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Συντονιστής ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ VINCI και Γενικός Συντονιστής της Ένωσης Κοινωνικών Φορέων «Πυλώνες Αλληλεγγύης Κωστής Στεφανόπουλος» Γιάννης Φρέρης, η Διευθύντρια επικοινωνίας ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε και ανάδοχος εκ μέρους του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ VINCI για τη δημιουργία την ΚοινΣΕπ Ένταξής «ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ» Σοφία Στάμου, η Διευθύντρια του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Πάτρας και Ψυχίατρος- Παιδοψυχίατρος Κωνσταντίνα Σωτηριάδου, ο Αναπλ. Καθηγητής του Εργαστηρίου Υγιεινής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστήμιου Πατρών Απόστολος Βανταράκης, η Διευθύντρια του 1ου Ειδικού Σχολείου Κωφών και Βαρηκόων Πάτρας Αγγελική Νικολοπούλου, η πρόεδρος του Συλλόγου Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας Λιολιώ Κολυπέρα, η πρόεδρος του Ομίλου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» Νομού Αχαΐας Λαμπρινή Παπαχρυσανθάκη, η  πρόεδρος του  Θ.Π.Κ. «Η ΜΕΡΙΜΝΑ» Γεωργία Κοκκίνου.

Επίσης, εκπρόσωποι φορέων και ομάδων της πόλης μάς τίμησαν με την παρουσία στη γιορτή των εγκαινίων μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικούς φορείς: Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών Παράρτημα Πάτρας, Σωματείο Ατόμων με Ψυχική Αναπηρία «ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ», Δομές Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Κοινωνικής Επανένταξης «ΨΥΧΑΡΓΩ» της Ψυχιατρικής Κλινικής του Π.Γ.Ν.Π., PRAKSIS, Κέντρο Φιλοξενίας ΣΤΕΓΗ PLUS (+), ΚΕΘΕΑ- ΟΞΥΓΟΝΟ, Άσυλο Ανιάτων «Αγία Ευφροσύνη», Δίκτυο Θεραπευτικών Υπηρεσιών «Γέφυρα» του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), Σύλλογος Γονέων «Γέφυρα» του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), ΜΚΟ ΦΡΟΝΤΙΖΩ, Blender, Patras Pride, Σύλλογος «Μαχητές»,  Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) – ΕΛΕΑΝΑ Παράρτημα Πάτρας, ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, Οικοτροφείο ΙΡΙΣ.

 

TΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ ΜΑΣ» ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΚΟΥΣΤΑ

Στη γιορτή των εγκαινίων προβλήθηκε για πρώτη φορά το ντοκιμαντέρ «ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ ΜΑΣ» του σκηνοθέτη Ευθύμιου Κούστα (ΑΚ3 fotografia), το οποίο δείχνει όλη την ιστορία πίσω από τη δημιουργία του καφέ. Στο ντοκιμαντέρ οι άνθρωποι που βοήθησαν (και βοηθούν καθημερινά) για να γίνει πραγματικότητα η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ» καταθέτουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους ενώ αναδεικνύονται οι ενδιαφέρουσες πολιτιστικές δράσεις, που πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα στις «ΓΕΦΥΡΕΣ».

 

Δείτε το ντοκιμαντέρ εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=oHpELxwqIwQ&t=60s

 

ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ  «ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ» ΚΑΙ ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ

Η τελετή των εγκαινίων αποτέλεσε μια ευκαιρία για τις «ΓΕΦΥΡΕΣ» να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν στη δημιουργία της καφετέριας.  Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, στη βραδιά των εγκαινίων, τιμήθηκαν όλοι όσοι στάθηκαν αρωγοί ώστε να γίνει πραγματικότητα η καφετέρια:

 • ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ VINCI
 • ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.
 • ΜΑΧΡΩ Α.Ε.
 • ΕΜΠΟΡΙΟ ΞΥΛΕΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΗΛΙΑΣ & ΥΙΟΣ Ε.Ε.
 • DIVICO SECURITY
 • ΦΥΤΩΡΙΑ- ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
 • ΔΟΥΒΡΗΣ Α.Ε.
 • ΗΧΗΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ- ΤΙΓΚΑΣ Α. ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
 • ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Α.Ε
 • ΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ, ΣΠΥΡΟΣ ΓΕΡΟΥΛΗΣ
 • FINE ARTS LAB- ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

ΣΟΨΥ ΠΑΤΡΑΣ

Ο Σύλλογος για την Ψυχική Υγεία- ΣΟΨΥ Πάτρας ιδρύθηκε το 2003 και αποτελεί το βασικό φορέα αυτοοργάνωσης και αυτοεκπροσώπησης των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας και των οικογενειών τους. Αποστολή του Συλλόγου μας είναι η παροχή υπηρεσιών ενδυνάμωσης και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Ο ΣΟΨΥ Πάτρας οραματίστηκε τη δημιουργία της ΚοινΣΕπ Ένταξης «ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ».

www.sopsipatron.gr

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ «ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ»

Οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις Ένταξης αφορούν στην ένταξη στην οικονομική και κοινωνική ζωή των ατόμων που ανήκουν στις Ευάλωτες Ομάδες Πληθυσμού.

Η καφετέρια «Γέφυρες» αποτελεί φορέα κοινωνικής οικονομίας, πρόκειται για μία μορφή κοινωνικής επιχειρηματικότητας που σκοπό έχει την επιδίωξη του συλλογικού οφέλους, την εξυπηρέτηση γενικότερων κοινωνικών συμφερόντων και συγκεκριμένα συμβάλλει στην επαγγελματική και κοινωνική επανένταξη ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας, προσφέροντας το δικαίωμα της εργασίας και μεριμνώντας δραστικά για την ψυχοκοινωνική τους αποκατάσταση. «Οι Γέφυρες» αποτελούν μία γενναία πράξη κατά του αποκλεισμού, της προκατάληψης και του στίγματος, που συνοδεύουν την ψυχική νόσο.

Ο χώρος λειτουργεί και ως πολιτιστικός- εκθεσιακός. Πραγματοποιούνται σε τακτική βάση πολιτιστικά δρώμενα.

Την αρχιτεκτονική μελέτη και επίβλεψη του έργου ανέλαβε η plan+ (Κωνσταντίνος Πετράκος, Πέτρος Μπόσκος).

https://goo.gl/LExRlp,

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2610623963

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ VINCI

Η δημιουργία και ο εξοπλισμός της ΚοινΣΕπ Ένταξης «ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ» πραγματοποιήθηκε με τη σημαντική χρηματοδότηση του Συνδέσμου VINCI. Ο Σύνδεσμος VINCI (ελληνικό παράρτημα της Fondation VINCI pour la Cité) είναι ο κοινωνικός βραχίονας του Ομίλου VINCI και ξεκίνησε τη δράση του στην Ελλάδα το 2011. Στόχος του είναι η επιδίωξη της κοινωνικής αλληλεγγύης μέσω προγραμμάτων κοινωνικής ενσωμάτωσης. Η μέθοδος που ακολουθεί, συνίσταται στην υποστήριξη πρωτοβουλιών που έχουν αειφορική διάσταση: Δηλαδή εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις ανάπτυξης δράσεων που θα έχουν διάρκεια με απεριόριστο βάθος χρόνου. Συντονιστής Συνδέσμου VINCI είναι ο Γιάννης Φρέρης (Επίσης Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Συντονιστής Συνδέσμου VINCI και Γενικός Συντονιστής της Ένωσης Κοινωνικών Φορέων «Πυλώνες Αλληλεγγύης Κωστής Στεφανόπουλος») ενώ η Διευθύντρια Επικοινωνίας της Ολυμπία Οδός ΑΕ, Σοφία Στάμου ως εργαζομένη σε εταιρεία του Ομίλου ανέλαβε την αναδοχή του προγράμματος για τη δημιουργία της καφετέριας. Στην Ελλάδα –εκτός από τις VINCI CONCESSIONS και VINCI CONSTRUCTION HELLAS, εταιρείες –στο μετοχικό σχήμα των οποίων συμμετέχει ο Όμιλος VINCI- είναι οι Γέφυρα, Ολυμπία Οδός, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου.

http://syndesmos-vinci.gr/

 

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ  ΕΔΩ

Φωτογραφία: Καλλιάνα Σίμου

 

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο