Εγκαίνια της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚΟΙΝΣΕΠ) Ένταξης «Οι Γέφυρες»

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ένταξης «Οι Γέφυρες» σας προσκαλεί στη γιορτή των εγκαινίων, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016, στις 18.30μ.μ. στην οδό Πατρέως 86.

Η καφετέρια «Γέφυρες» αποτελεί φορέα κοινωνικής οικονομίας, πρόκειται για μία μορφή κοινωνικής επιχειρηματικότητας που σκοπό έχει την επιδίωξη του συλλογικού οφέλους, την εξυπηρέτηση γενικότερων κοινωνικών συμφερόντων.

Ο Σύλλογος για την Ψυχική Υγεία- ΣΟΨΥ Πάτρας οραματίστηκε αυτό το εγχείρημα, το οποίο υλοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του Συνδέσμου VINCI.

Τα άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας έρχονται αντιμέτωποι με το στίγμα της ψυχικής νόσου με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό από τη κοινότητα. Ο ΣΟΨΥ Πάτρας, ο οποίος εκπροσωπείται από ανθρώπους με προβλήματα ψυχικής υγείας και τις οικογένειές τους, δραστηριοποιείται για την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση αυτής της ευάλωτης ομάδας του πληθυσμού και επιχειρεί την ενθάρρυνση και ενδυνάμωση τους δημιουργώντας θέσεις εργασίας. Οι ευκαιρίες απασχόλησης αποτελούν πυλώνες αυτοβελτίωσης και κοινωνικοποίησης. Σε περίοδο κρίσης, όπου οι δυνατότητες εργασίας είναι περιορισμένες, τέτοιες πρωτοβουλίες είναι σημαντικές.

Οι «Γέφυρες» είναι η πρώτη καφετέρια της Πάτρας στην όποια εργάζονται άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας- μέλη του ΣΟΨΥ Πάτρας.

Η δημιουργία και ο εξοπλισμός της καφετέριας πραγματοποιήθηκε με τη σημαντική χρηματοδότηση του Συνδέσμου VINCI. Ο Σύνδεσμος VINCI (ελληνικό παράρτημα της Fondation VINCI pour la Cité) είναι ο κοινωνικός βραχίονας του Ομίλου VINCI και ξεκίνησε τη δράση του στην Ελλάδα το 2011. Στόχος του είναι η επιδίωξη της κοινωνικής αλληλεγγύης μέσω προγραμμάτων κοινωνικής ενσωμάτωσης. Η μέθοδος που ακολουθεί, συνίσταται στην υποστήριξη πρωτοβουλιών που έχουν αειφορική διάσταση: Δηλαδή εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις ανάπτυξης δράσεων που θα έχουν διάρκεια με απεριόριστο βάθος χρόνου.

15272256_10155070266869123_2652070551476503222_o

Συντονιστής Συνδέσμου VINCI είναι ο Γιάννης Φρέρης (Επίσης: Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Γενικός Συντονιστής της Ένωσης Κοινωνικών Φορέων «Πυλώνες Αλληλεγγύης Κωστής Στεφανόπουλος») ενώ η Διευθύντρια Επικοινωνίας της ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., Σοφία Στάμου ως εργαζομένη σε εταιρεία του Ομίλου ανέλαβε την αναδοχή του προγράμματος για τη δημιουργία της καφετέριας.

Στην Ελλάδα –εκτός από τις VINCI CONCESSIONS και VINCI CONSTRUCTION HELLAS, εταιρείες –στο μετοχικό σχήμα των οποίων συμμετέχει ο Όμιλος VINCI- είναι οι ΓΕΦΥΡΑ, ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ.

Στη γιορτή των εγκαινίων θα απευθύνει χαιρετισμό ο Παναγιώτης Παπανικόλας πρόεδρος του Συνδέσμου VINCI, πρόεδρος και Διευθύνων  Σύμβουλος της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.

Επιπρόσθετα, θα τιμηθούν όλες οι επιχειρήσεις και οι άνθρωποι που βοήθησαν για να γίνει πραγματικότητα αυτό το εγχείρημα.

Είναι αξιοσημείωτο, ότι θα προβληθεί κατά τη διάρκεια των εγκαινίων το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Οι Γέφυρές μας» με τους πρωταγωνιστές αυτής της καφετέριας, το οποίο σκηνοθετήθηκε από τον Ευθύμιο Κούστα (ΑΚ3 fotografia).

Τη διασκέδαση θα αναλάβει ο DJ Σάκης Μπονέλης.

Την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016, στις 18.30 μ.μ., θα θέλαμε να καλωσορίσουμε όλους τους Πατρινούς πολίτες στην οδό Πατρέως 86.

 

prosklhsh

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2610623963

“Love and work are the cornerstones of our humanness.” – Sigmund Freud

Μετάβαση στο περιεχόμενο