Kείμενο υποστήριξης στον Κώστα Πελέτιδη από το ΣΟΨΥ Πάτρας

 Πάτρα 21/02/2017

Tο Διοικητικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι του Συλλόγου για την Ψυχική Υγεία ΣΟΨΥ Πάτρας εκφράζουν την αμέριστη συμπαράσταση τους στον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη που δικάζεται με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος επειδή  μετά  από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης  δεν διευκόλυνε τη δράση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης  Χρυσή Αυγή.

 Με αφορμή την δίωξή του, ο Κώστας Πελετίδης έχει δηλώσει: «Ο λαός μας έχει πληρώσει με βαρύ φόρο αίματος το φασισμό. Οι θηριωδίες των ναζί, των οποίων ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής δηλώνει «σπορά» και συνεχιστής, όπως το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων με πάνω από 500 εκτελεσμένους, του Διστόμου με 218 εκτελεσμένους, το μπλόκο στα Προσφυγικά της Πάτρας με τα εκτελεσμένα παιδιά μας, είναι δίπλα μας και το μαρτυρούν. Αποτελεί, λοιπόν, καθήκον και υποχρέωσή μας απέναντι στο λαό της Πάτρας, απέναντι στην Ιστορία μας, απέναντι στη νέα γενιά, να είμαστε μπροστά και με τη δράση μας και τον τρόπο διοίκησης του Δήμου, να υψώνουμε τοίχο απέναντι στην αναβίωση του φασισμού και του ναζισμού, να αποκαλύπτουμε με κάθε τρόπο τον πραγματικό χαρακτήρα και το ρόλο των πολιτικών απογόνων των ναζί, να αναδείχνουμε την επικίνδυνη εγκληματική δράση τους. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μη διευκολύνουμε, με οποιονδήποτε τρόπο, τη δράση τους» (συνέντευξη στον «Ριζοσπάστη» 22/1 /2017).

Είμαστε στο πλευρό του και εναντιωνόμαστε σε κάθε μορφή ρατσισμού και στον λόγο που παράγει και  ενισχύει  μίσος προς τον συνάνθρωπο.

Το Δ.Σ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Μετάβαση στο περιεχόμενο