Ξεκινούν ο Σταθμός Ενημέρωσης Δικαιωμάτων και Παροχών για άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας και η Σχολή Γονέων

1) Ο ΣΟΨΥ Πάτρας στο πλαίσιο του Κοινωνικού- Κοινοτικού Σταθμού «Γέφυρες Ζωής», δημιουργεί μια νέα υπηρεσία για τους ανθρώπους με προβλήματα ψυχικής υγείας. Η νέα υπηρεσία του Συλλόγου ονομάζεται «Σταθμός Ενημέρωσης Δικαιωμάτων και Παροχών» και θα προσφέρει ενημέρωση των ανθρώπων με προβλήματα ψυχικής υγείας για τα δικαιώματα τους και τη δικτύωση τους με τις αντίστοιχες υπηρεσίες για τις κρατικές παροχές, την  υποστήριξη και τη φροντίδα που δικαιούνται (επιδόματα, συντάξεις, ασφαλιστικά θέματα και κοινωνικές παροχές).

Η υπηρεσία θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα 09.00-11.00, στελεχωμένη από τους κοινωνικούς λειτουργούς του Συλλόγου Αραπάκο Λάμπρο και Καλύβα Μαίρη, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στα τηλέφωνα του Συλλόγου: 2610621273, κιν. 6977452647.

2) Παράλληλα αρχίζει τη λειτουργία της η Σχολή Γονέων για τη σαιζόν αυτή. Πρόκειται για μια δωρεάν υπηρεσία του Συλλόγου για την κοινότητα που ξεκινάει την Τετάρτη 19 Οκτώβρη 2016.

Οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη 19:00 μ.μ. – 20:30 μ.μ., ανά 15 μέρες. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στα τηλέφωνα του Συλλόγου: 2610621273, 6977452647.

Τον συντονισμό της ομάδας θα έχει η παιδοψυχίατρος κ. Ματούλα Τσούμα.

Σκοπός της σχολής γονέων είναι η εκπαίδευση και υποστήριξη των γονέων στο απαιτητικό και σύνθετο έργο τους.

Συγκεκριμένα, οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να:

  • ενημερωθούν για τα στάδια της ανάπτυξης του παιδιού και να κατανοήσουν πώς και γιατί οι ανάγκες των παιδιών διαφοροποιούνται ανάλογα με το αναπτυξιακό στάδιο.
  • αναπτύξουν δεξιότητες για τη βελτίωση του γονικού τους ρόλου.
  • ενημερωθούν για τους τρόπους σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης των παιδιών τους ανάλογα με την ηλικία τους.
  • διευρύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με τις ψυχικές και κοινωνικές ανάγκες των παιδιών σε κάθε στάδιο ανάπτυξής τους.
  • αναπτύξουν δεξιότητες για τη βελτίωση της επικοινωνίας της οικογένειας.
  • ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες με άλλους γονείς και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.

 

Οι παραπάνω υπηρεσίες πραγματοποιούνται στο νέο κτίριο  ΣΟΨΥ Πάτρας στην οδό Κανάρη 74 (στη διασταύρωση των οδών Κανάρη και Καραϊσκάκη)

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο