10 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας Απογευματινή εκδήλωση στο χώρο του ΣΟΨΥ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας τη 10η Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε απογευματινή εκδήλωση στο χώρο του Συλλόγου με σκοπό την συνάντηση, συζήτηση, επικοινωνία και διάδραση με τα μέλη, τους φροντιστές και φίλους του Συλλόγου.

 

Έχοντας ως βάση το μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το 2023 το οποίο υπογραμμίζει πως

 

«Η Ψυχική Υγεία είναι ένα Παγκόσμιο Ανθρώπινο Δικαίωμα»

 

είχαμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε ένα γόνιμο διάλογο μιλώντας για τα δικαιώματα των ληπτών ψυχικής υγείας, την απρόσκοπτη πρόσβαση στις υπηρεσίες, το δικαίωμα στην εργασία και εν γένει το δικαίωμα σε μια ζωή όπως ο καθένας την επιθυμεί.

 

Ταυτόχρονα, με την αρωγή της προέδρου του Συλλόγου, κυρίας Χριστίνας Μπίκου, αναδύθηκαν βιωματικές εμπειρίες για την ψυχική ασθένεια και το στίγμα ενώ ταυτόχρονα κάναμε μια μικρή αναδρομή στα πρώτα βήματα του Συλλόγου, ο οποίος φέτος μετρά 20 χρόνια λειτουργίας.

 

Μέσα σε αυτό το κλίμα συνεύρεσης, καταφέραμε να φέρουμε στην επιφάνεια και τα θετικά συναισθήματα που αναδύονται με την έναρξη των απογευματινών  Ομάδων, οι οποίες θα πραγματοποιούνται στον Σύλλογο καθημερινά, καθώς οι Ομάδες αποτελούν σημαντικές νησίδες στήριξης, αποφόρτισης και ψυχαγωγίας για τα μέλη που συμμετέχουν. 

Μην Μένεις Μόνος

Έλα Μαζί μας

Μετάβαση στο περιεχόμενο