ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΤΟΥ ΣΟΨΥ ΠΑΤΡΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΗΘΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ «Η ΕΝΩΣΗ» .

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου για την Ψυχική Υγεία Πάτρας (ΣΟΨΥ) οφείλουν να συμπαρασταθούν στην εργαζόμενη που στοχοποιήθηκε με την επίσημη καταγγελία στην οποία προχωρήσατε. Καταγγελία η οποία παραδόξως εμφανίζει αρκετά μελανά σημεία. Το σημαντικότερο είναι ότι η καταγγελία έχει βασιστεί σε μη διασταυρωμένα και πάνω από όλα ψευδή περιστατικά. Παρότι υπάρχει κάθε νόμιμος τρόπος ώστε να διαπιστωθεί η αλήθεια για το οτιδήποτε, δεν ακολουθήσατε δυστυχώς αυτή την οδό.
Μας προτρέπετε μάλιστα ως Δ.Σ. να προχωρήσουμε σε σεμινάρια καλής συμπεριφοράς προς τους εργαζομένους μας, προσβάλλοντας έτσι το σύνολο των εργαζομένων του φορέα που εκπροσωπούμε. Σκόπιμα ή μη, εμφανίζεστε στην καταγγελία σας να αγνοείτε την περίπτωση ΣΤ΄ της παρ. 1 του άρθρου 7 του ν.4354/2015 σύμφωνα με την οποία τα ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που επιχορηγούνται σε ποσοστό άνω του 50% του ετήσιου προϋπολογισμού τους από τον τακτικό προϋπολογισμό ΟΦΕΙΛΟΥΝ να εφαρμόσουν το ενιαίο μισθολόγιο. Συνεπώς, οι αναφορές σας για μη καταβληθέντα δώρα κ.λπ. είναι άκυρες. Παρότι η άγνοια επί του θέματος μας ξενίζει, καθόσον είναι βασική υποχρέωσή σας να γνωρίζετε πριν καταγγείλετε, ευελπιστούμε να μην κρύβει δόλο. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ζήτημα αυτό μπορείτε να αναζητήσετε στην Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας, η οποία είναι και ο εποπτεύον φορέας μας, αλλά και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το οποίο εξ’ αρχής μας αποσαφήνισε ότι η φύση μας ως εργοδότης πλέον αλλάζει (εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου). Οι αναφορές περί δώρων κ.λπ. αναφέρθηκαν και από τον Πρόεδρό σας κ. Καραγεωργόπουλος Δ. σε ραδιοφωνική εκπομπή, όπου επιτέθηκε προσωπικά και πάλι στον Σύλλογό μας. Είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο να έχετε θολώσει το εργασιακό τοπίο και να εμφανίζετε τον Σύλλογό μας ως έναν κοινό εργοδότη του Ιδιωτικού τομέα που επιλέγει χωρίς όφελος να έρθει σε ρήξη με τον οποιονδήποτε εργαζόμενο. Θα έπρεπε μάλιστα να σας προκαλέσει εντύπωση αλλά και δεύτερες σκέψεις πως δεν έχουμε καταλήξει τόσα χρόνια στην παραμικρή διαμάχη με οποιονδήποτε εργαζόμενο έχει απασχοληθεί στον φορέα μας. Παρακαλούμε θερμά να ανακαλέσετε δημόσια την καταγγελία σας, στην οποία αφήνετε πρωτίστως αιχμές για τους εργαζομένους μας. Σας προτρέπουμε με τη σειρά μας να επικεντρωθείτε στη μάχη που δίνεται απέναντι σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που έχουν καταπατήσει κάθε ανθρώπινο και εργασιακό δικαίωμα. Μη αναλώνεστε σε μάχες με «ανεμόμυλους» και ξεκινήστε τις μάχες με τους πραγματικούς «γίγαντες». Τότε και εμείς θα σταθούμε στο πλάι σας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο