Θετικά στοιχεία της καραντίνας.

Κείμενο του Χρήστου Αρβανιτάκη.

Ακούμε καραντίνα και αμέσως μας περιλούζει μια κατάσταση φόβου, στρες και αγωνίας για το άγνωστο. Δεν ωφελεί όμως να αναλύσουμε όλα αυτά γιατί εφόσον ήρθε θα το παλέψουμε. Ηρεμούμε, χαλαρώνουμε και σκεπτόμαστε πως θα ανταπεξέλθουμε.

Γνωρίζοντας λοιπόν ότι αυτό δεν θα είναι μόνιμο, ωστόσο  χρονοβόρο,  ας σκεφτούμε ότι έτσι πρέπει να γίνει σαν πρώτη θετική σκέψη . ας μάθω να  προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους δίπλα μου.  Ένα ακόμα θετικό είναι πως Όσοι ζουν με την οικογένειά τους ή με κάποια αγαπημένα πρόσωπα θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά μιλώντας μεταξύ τους ή κάνοντας πράγματα τα οποία είχαν στο περιθώριο αναβάλλοντας τα για αύριο ή μεθαύριο.

Είναι σημαντικό που πλέον έχουμε τον χρόνο να ασχολούμαστε με τον εαυτό μας περισσότερο, να χαλαρώνουμε, να κάνουμε ενδοσκόπηση και αυτοκριτική του παρελθόντος και του παρόντος ώστε να οργανώσουμε όσο καλύτερα γίνεται το μέλλον.

Επιπροσθέτως, με τις δυνατότητες που έχει σήμερα η τεχνολογία ορισμένοι μπορούν να εργαστούν από το σπίτι. Παράλληλα σημαντικό είναι ότι με την τεχνολογία μας δίνεται η δυνατότητα να μην χαθούμε με φίλους και γνωστούς καθώς και να ξαναβρεθούμε με παλιούς φίλους που είχαμε χαθεί λόγω του ότι δεν είχαμε χρόνο και το αμελούσαμε.

Αυτά είναι μερικά θετικά βήματα που αν τα αναλύσει ο καθένας θα βρει και άλλες ασχολίες να περνάει τις δυσκολίες της κατάστασης. Πάντα με χαμόγελο και καλή διάθεση όλα θα γίνουν.

Να έχουμε βέβαια κατά νου ότι όταν βγούμε από εδώ δεν θα είμαστε οι ίδιοι. Η κοινωνία θα έχει αλλάξει.

Τελειώνοντας, το μεγάλο συμπέρασμα είναι ότι τα υλικά αγαθά είναι δευτερεύοντα κ τριτεύοντα πράγματα που πρέπει να μας απασχολούν.

 Όλα είναι μια ανάσα, μια πνοή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο