Η πανδημία από μια άλλη οπτική.

Η κινητοποίηση των δικών μας ανθρώπων δεν σταματά, ακόμα και αν σε αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση οφείλει να πραγματοποιηθεί μέσω κάποιας χιλιομετρικής απόστασης. Ο ελεύθερος χρόνος που έχουμε αυτή την περίοδο όλοι μας είναι αρκετός, αρκετά είναι όμως και όσα μπορούμε να κάνουμε ώστε να τον ξοδέψουμε δημιουργικά. Μέλη του Συλλόγου, άνθρωποι που στην πλειοψηφία τους έχουν βιώσει την απομόνωση ως ένα σύμπτωμα της ασθένειας τους, μας δείχνουν το δρόμο και τη δική τους οπτική για τον υποχρεωτικό κατ’ οίκον περιορισμό.

Ακολουθεί κείμενο από τον Σ.Κ, μέλος του συλλόγου.

Τι μας έμελλε να πάθουμε;  Κορωνοϊός εν όψει. Μια πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει και δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στην ζωή μας,  ξεκινώντας  διστακτικά, αλλά τελικά με την εξάπλωση σε όλη την υφήλιο.

Ο κορωνοϊός έπληξε την Ελλάδα σπαράσσοντας τα πάντα και έγινε λαβή για να προληφθούν μέτρα φοβερά. Αποκορύφωμα των μέτρων αυτών ήταν ο εγκλεισμός, όπως λέγεται, όλου του πληθυσμού στο σπίτι, για ένα εύλογο διάστημα. Έτσι, παραμένει ελεύθερος χρόνος, τόσος που ποτέ άλλοτε δεν είχαμε για πολλές και άλλες τόσες δραστηριότητες στο σπίτι. Διάβασμα βιβλίων, επιτραπέζια παιχνίδια, παρακολούθηση εκπομπών και ταινιών στην τηλεόραση, ωραίες συζητήσεις και περίπατοι μακριά από το πλήθος. Όλα αυτά τα ευάρεστα μας κάνουν να χαιρόμαστε και να μην μεμψιμοιρούμε έναντι του ιού. Όλα αυτά πραγματοποιούνται εν Ελλάδι ενώ άλλες χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία, το Ιράν και οι Η.Π.Α. δοκιμάζονται  ακόμα.

Ευελπιστούμε πως το πρόβλημα θα ξεθυμάνει τον επόμενο καιρό και θα επιστρέψουμε στους φυσιολογικούς ρυθμούς της ζωής μας , μη ξεχνώντας τα όσα μάθαμε κατά την περίοδο του χρήσιμου εγκλεισμού μας . Όλα είναι αναμενόμενα λέμε και παραπονιόμαστε ανά το καιρό, τελικά όμως  υπάρχουν και πολλά απροσδόκητα που  τείνουν να  διαταράσσουν την καθημερινότητα και την ρουτίνα μας και μας προκαλούν να κάνουμε σοβαρές σκέψεις για την ζωή,  τα μελλούμενα, και να φιλοσοφήσουμε εν ευθέτω χρόνο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο