ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ

Ο Σύλλογος για την Ψυχική Υγεία ΣΟΨΥ Πάτρας λειτουργεί ως δίκτυ προστασίας των ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας στηρίζοντας τις αντίστοιχες παρεχόμενες υπηρεσίες δημόσιου χαρακτήρα. Στον ΣΟΨΥ Πάτρας στόχος όλης της διεπιστημονικής ομάδας είναι η παροχή ψυχιατρικών και ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών  ,με την μέγιστη ποιότητα και αποτελεσματικότητα ,και απευθύνεται σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και συνανθρώπους που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα ψυχικής υγείας.

 Στις  επικρατούσες συνθήκες, ο ΣΟΨΥ Πάτρας εδώ και ένα μήνα υποδέχεται το Κέντρο Ημέρας . Στο Κέντρο Ημέρας του ΣΟΨΥ , μια ομάδα καταρτισμένων επιστημόνων, αποτελούμενη από ψυχίατρο , παιδοψυχίατρο ,ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτή και εργοθεραπευτή , καλωσορίζουν καθημερινά ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής φύσεως ,παρέχοντας τους φροντίδα μέσα από ένα καλά στοχευμένο και εξατομικευμένο πρόγραμμα. Με την υποστήριξη του ΗΔΙΚΑ ,στα πλαίσια του Κέντρο Ημέρας, δύναται η συνταγογράφηση ψυχιατρικών φαρμάκων σε όλους τους ασφαλισμένους πολίτες, υπό την εποπτεία της ψυχιάτρου του Κέντρου μας. Έχοντας επικοινωνία και εξαιρετική συνεργασία  με τους συμπράττοντες φορείς της πόλης μας,  πρόσφατα μας γνωστοποιήθηκε η δυνατότητα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης σε όλους τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας που χρήζουν ψυχιατρικής και φαρμακευτικής παρακολούθησης.

Συγκεκριμένα ,σύμφωνα με τον νόμο 4368/2016 , το κέντρο Ημέρας του ΣΟΨΥ , έχει την δυνατότητα να παρέχει δωρεάν ψυχιατρική παρακολούθηση, ψυχολογική υποστήριξη καθώς και συνταγογράφηση φαρμακευτικής αγωγής σε όλους ανεξάρτητα ασφάλισης, κοινωνικής ομάδας κ.α . Με στόχο την ψυχοκοινωνική υποστήριξη ευάλωτων ατόμων και το δικαίωμα στην ψυχική υγεία , το ΣΟΨΥ Πάτρας λειτουργεί  καθημερινά από τις 9:00πμ έως τις 20:00 με ελεύθερη πρόσβαση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο