ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :ΕΝΑΡΞΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΟΨΥ ΠΑΤΡΑΣ

 

Πάτρα, 17/09/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα: Έναρξη  χειμερινού προγράμματος του ΣΟΨΥ Πάτρας

 

Τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου ξεκινάει το χειμερινό πρόγραμμα των ομάδων του Κοινωνικού – Κοινοτικού Σταθμού Ψυχικής Υγείας «Γέφυρες Ζωής» του Συλλόγου για την Ψυχική Υγεία ΣΟΨΥ Πάτρας. Και φέτος έχει δημιουργηθεί ένα δομημένο καθημερινό πρόγραμμα, από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ομαδικών δραστηριοτήτων με στόχο την ενδυνάμωση, την κινητοποίηση και την  ψυχοκοινωνική αποκατάσταση των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας και την υποστήριξη των οικογενειών τους.

Το ολοήμερο πρόγραμμα διεξάγεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με την αρωγή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και απαρτίζεται από 32 ομάδες εκ των οποίων ενδεικτικά αναφέρονται οι παρακάτω:

Ομάδα αυτόνομης διαβίωσης, ομάδες λόγου, αθλητικές δραστηριότητες, ομάδα Αγγλικών, ομάδα Γαλλικών, ομάδα δημιουργικής απασχόλησης ,ομάδα περιοδικού, ομάδα πλεξίματος, ομάδα έκφρασης & επικοινωνίας, ομάδα κρουστών, ομάδα μουσικής, ομάδα θεατρικού παιχνιδιού, ομάδα σκακιού, ομάδα παραδοσιακών χορών, ομάδα διατροφής, ομάδα εικαστικών, ομάδα φωτογραφίας, ομάδα εκμάθησης Η/Υ κ.α. Επιπλέον έρχονται να προστεθούν και νέες ομάδες. Αυτές αφορούν την ψυχοεκπαίδευση των μελών στην διπολική διαταραχή και στη ψύχωση.

Στη συνέχεια, με την ευγενική υποστήριξη του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος, εμπλουτίζονται οι δραστηριότητες που αφορούν τους φροντιστές των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας. Δύναται να συμμετέχουν σε ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης, ψυχοεκπαίδευσης, εκμάθησης Η/Υ, παραδοσιακών χορών και ποικίλες εθελοντικές δράσεις οι οποίες αποσκοπούν στην αποφόρτιση αλλά και στην δημιουργική απασχόλησή τους.

Στα πλαίσια της χρηματοδότησης του TIMA Κοινωφελούς Ιδρύματος έχουν προστεθεί περαιτέρω δραστηριότητες, οι οποίες αφορούν άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών. Ειδικότερα, παρέχεται ομαδική ψυχολογική υποστήριξη σε άτομα που βιώνουν

τη κατάθλιψη. Επιπλέον, παρέχεται ατομική συμβουλευτική και επαγγελματικός προσανατολισμός, ομαδική ψυχολογική υποστήριξη, καθώς και σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης σε ανέργους άνω των 50 ετών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες όσον αφορά την εργασιακή επανένταξη τους.

Την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ θα πραγματοποιηθεί αγιασμός στο χώρο του Συλλόγου, στην Κανάρη 74, όπου θα γίνει η παρουσίαση του νέου προγράμματος. Για περαιτέρω πληροφορίες καλείτε στα εξής τηλέφωνα επικοινωνίας: 2610621273, 6977452647.

Έλα μαζί μας!

Μη μένεις μόνος

Χτίζουμε γέφυρες

Μετάβαση στο περιεχόμενο