“Αγαθά για όλους”

Κείμενο του Σ.Κ, μέλος του Συλλόγου.


Περνάει ο καιρός, τα χρόνια, οι μήνες, οι μέρες. Άλλοτε βλέπω αισθητές διαφορές στη ζωή μου ενώ άλλοτε παρατηρώ μια στασιμότητα. Αναβλέπουμε και σε καλύτερες εποχές. Επιθυμώ να αλλάξει η καθημερινότητά μου για να περνώ τον χρόνο μου δημιουργικά και αποτελεσματικά.
Τι είναι αυτό που ζητάει κάποιος στο βίο του; Πλούσια υλικά αγαθά; Μια ή έναν σύντροφο; Οικογένεια και παιδιά; Ψυχική ισορροπία και γαλήνη; Καθώς και διάφορα χόμπι όπως θέατρο ή κινηματογράφος; Κάποια σπορ ή ακόμα και πολλά ταξίδια; Αυτή είναι μια γενικότερη σκιαγράφηση της ζωής ενός ανθρώπου, τους στόχους και τις προτεραιότητες που θέτει. Συμπεριφορικά όμως που βρισκόμαστε; Είμαστε ευγενείς στις διαπροσωπικές μας σχέσεις; Σοβαροί και δίκαιοι, ηθικοί;
Οφείλουμε να παραδειγματιστούμε από υγιείς συμπεριφορές ανθρώπων όλων των κοινωνικών τάξεων σταχυολογώντας όλα τα θετικά στοιχεία. Είναι βασικό να έχουμε μια πρότυπη συμπεριφορά αφουγκραζόμενοι τους συνανθρώπους μας παρέχοντας βοήθεια όπως και όταν πρέπει.
Η αλληλεγγύη και ο αλτρουισμός μέσα από ένα ανθρωπιστικό πρίσμα είναι αποτελεσματικός για τα κατώτερα στρώματα δίνοντας τη βοήθειά μας, την αγάπη μας. Είτε σωματικά είτε ψυχικά.
Για να έχουμε μια κοινωνία με γερά θεμέλια πρέπει να υπάρχει αλληλοϋποστήριξη, αλληλοκατανόηση και η αποποίηση του προσωπικού οφέλους. Οι πιο δυνατοί έχουν χρέος να προφυλάσσουν τους αδύναμους είτε σε πρακτικό επίπεδο (μέσα από δωρεές, συσσίτια, κ. α) ή με ψυχολογική υποστήριξη μέσα από συλλόγους ψυχικής υγείας παραδείγματος χάριν. Είναι ευάρεστο και αναγκαίο να διάγουν όλοι έναν όμορφο με αξιοπρέπεια και σύνεση βίο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο