ΧΡΟΝΟΣ

Κείμενο του Α. Γ.

Ο χρόνος είναι κάτι το μοναδικό! Το παρελθόν και το παρόν, είναι δυο έννοιες στενά συνδεδεμένες μεταξύ τους. Τα γεγονότα του παρελθόντος καθορίζουν το παρόν. Είναι δυο έννοιες φαινομενικά αλληλένδετες, που όμως συγκρούονται μεταξύ τους. Μέσα από τη σύγκρουση γεννιέται κάτι καινούριο. Άλλοτε θετικό, άλλοτε αρνητικό. Μέσα απ’ τον πόλεμο γεννιέται η ειρήνη, μέσα απ’ το μίσος η αγάπη, μέσα απ’ τη δυστυχία η ευτυχία , μέσα απ’ το σκοτάδι το φως, μέσα απ’ τον θάνατο η ζωή. Ζωή είναι το πολυτιμότερο αγαθό! Μια έννοια που καθορίζεται απ’ τον χρόνο. Οι άνθρωποι πασχίζουν για να τον προλάβουν. Και πόσες ζωές δεν χάθηκαν στο κυνήγι του χρόνου!

Ο πόλεμος είναι ένα αναγκαίο κακό, που πηγάζει απ’ τα ζωώδη ένστικτα του ανθρώπου. Έχει να κάνει με την ανάγκη για επιβίωση. Ποτάμια αίματος έχουν χυθεί για το όνομα του. Είναι αδίστακτος και αιμοδιψής. Καταστροφικός και αιμοβόρος. Σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του. Σπέρνει τον πανικό και τον όλεθρο. Είναι ένα «παιχνίδι» επιβίωσης. Αυτός που κερδίζει πάντα, είναι ο πιο δυνατός, ο πιο ικανός, ο πιο ισχυρός, ο πιο θαρραλέος. Κανείς δεν του αντιστέκεται. Είναι διαχρονικός και αιώνιος. Έχει να κάνει τόσο με το παρελθόν, όσο και με το παρόν. Σε κρατά καθηλωμένο σε συνθήκες επιβίωσης. Είναι ο απόλυτος ηγέτης!

Αντίθετα, το μεγαλείο της ειρήνης δεν συγκρίνεται με τίποτα στον κόσμο! Μέσα στο χωροχρόνο, είναι μια ιδανική συνθήκη για να μπορέσεις να ζήσεις και να δημιουργήσεις με αξιοπρέπεια. Τα αγαθά της είναι πολύτιμα και μεγαλεπήβολα. Σαν από χρυσάφι φτιαγμένα. Σε συνθήκες ειρήνης ο άνθρωπος μεγαλουργεί. Η ειρήνη είναι η αρμονία των στιγμών και των πραγμάτων. Προάγει την ανθρώπινη υπόσταση και προσφέρει μεγαλόχαρα τα ιδανικά της. Είναι η μήτρα του έρωτα, της χαράς και της ζωντάνιας. Είναι αναλλοίωτη μέσα στο χρόνο. Το πέπλο της σκεπάζει τον κόσμο όλο. Είναι η ομορφότερη νεράιδα! Η πιο γλυκιά από όλες τις «μούσες»!

Ο πόλεμος και η ειρήνη είναι τα δίπολα της εξελικτικής μας πορείας. Τα συγκρουσιακά γεγονότα της ιστορίας. Τα αντίθετα βιώματα της υπάρξεώς μας. Χωρίς αυτά ο άνθρωπος δεν θα υπήρχε. Χωρίς αυτά δεν θα είχε την συγκεκριμένη υπόσταση. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, όλα είναι κομμάτια ενός πάζλ, που συνθέτουν την ανθρώπινη εξέλιξη, την ανθρώπινη ανασύσταση, την ανθρώπινη αναδημιουργία.

Το πεδίο δράσης της ζωής είναι ο χρόνος. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο διαμορφώνονται οι συνθήκες της. Χωρίς το χρόνο δεν θα υπήρχε σύγκρουση, εξέλιξη, ανάπτυξη, αναδημιουργία. Χωρίς το χρόνο δεν θα υπήρχε ζωή. Το παρελθόν και το παρόν έχουν μια σχέση αμφίδρομη μεταξύ τους. Ο χρόνος κυλάει, τρέχει, μεταμορφώνεται, καταστρέφει, δημιουργεί, εκδικείται. Ο χρόνος δεν ξεχνά, δεν συγχωρεί. Ο χρόνος είναι ο μεγαλύτερος δυνάστης!!!

Πηγή :https://www.facebook.com/maksviktorantiquarian/posts/3207941675904734
Μετάβαση στο περιεχόμενο