Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκαν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κοινού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας στη Ρήγα Φεραίου, στη πόλη της Πάτρας.

O Σύλλογος για την Ψυχική Υγεία «ΣΟΨΥ» Πάτρας
σε συνεργασία με την ΠΟΜΑμεΑ Δυτικης Ελλαδας & Νοτιων Ιονιων Νήσων, την υποστήριξη της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας / Region of Western Greece και τη στήριξη του ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10 Οκτωβρίου) και την επέτειο 20 ετών από την ίδρυση του Συλλόγου «ΣΟΨΥ» Πάτρας, βρέθηκε στη Ρήγα Φεραίου τις πρωινές ώρες, και διάδρασε με τους περαστικούς πολίτες της Πάτρας. 

Πιο συγκεκριμένα, έλαβαν χώρα έκθεση χειροτεχνιών ατόμων με ψυχική αναπηρία και βιωματικές δράσεις ευαισθητοποίησης για ενήλικες και παιδιά.

 

Υπήρξε όμορφη διάθεση και θετική ενέργεια, μπαλόνια στο χρώμα της ψυχικής υγείας, και υλικό προώθησης ενημέρωσης τόσο για το μήνυμα “Η Ψυχική Υγεία είναι Παγκόσμιο Ανθρώπινο Δικαίωμα” όσο και για τα 20 Χρόνια ΣΟΨΥ Πάτρας 2003-2023.
Τη δράση ενημέρωσης πλαισίωνε μουσική υπόκρουση και καλλιτέχνες δρόμου από την ομάδα των X-Saltibagos για τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο