Ομάδες Υποστήριξης και Ψυχοεκπαίδευσης Φροντιστών ατόμων που πάσχουν από ψυχική ασθένεια

Ο Σύλλογος ΣΟΨΥ Πάτρας στηρίζοντας τις οικογένειες ατόμων που πάσχουν από κάποια ψυχική ασθένεια πραγματοποιεί ομάδες Υποστήριξης και Ψυχοεκπαίδευσης φροντιστών. Οι ομάδες αυτές απευθύνονται στα μέλη των οικογενειών που έχουν αναλάβει το δύσκολο ρόλο της φροντίδας και της υποστήριξης των ατόμων που νοσούν με στόχο την δημιουργία ενός οικείου και ασφαλούς πλαισίου έκφρασης, ανταλλαγής απόψεων, σκέψεων, προβληματισμών και μοίρασμα εμπειριών.

Οι ομάδες εστιάζουν στην μείωση της επιβάρυνσης και στην ανακούφιση των φροντιστών μέσα από διαδικασίες που έχουν ως εργαλεία την πληροφόρηση και την κατανόηση της ψυχικής ασθένειας, την εκπαίδευση σε πιο λειτουργικές συμπεριφορές διαχείρισης της ψυχικής ασθένειας και την ουσιαστική αλληλεπίδραση με το μέλος/η που νοσεί.

Οι ομάδες Υποστήριξης και Ψυχοεκπαίδευσης φροντιστών λειτουργούν ανά 15 ημέρες σε προκαθορισμένες ημερομηνίες (Δευτέρα 17:00 – 18:00  και Παρασκευή  17:00 -18:00).

Στις ομάδες μπορούν να συμμετάσχουν δωρεάν φροντιστές ατόμων που πάσχουν από ψυχική νόσο.

Για δηλώσεις συμμετοχής – πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στη Γραμματεία του Συλλόγου στα τηλ. επικοινωνίας  2610- 621273 & 6977452647 καθημερινά 9:00 π. μ – 17:00 μ.μ  μέχρι 27/10/2022.

Μετάβαση στο περιεχόμενο