ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ

Κείμενο του Γ.Α

Η ζωή είναι σκληρή. Σε μια κοινωνία όπως η σημερινή , η επιθετικότητα έχει τον πρώτο λόγο. Ένα μικρό σκηνικό πολέμου διακρίνεται στον ορίζοντα. Οι άνθρωποι γίνονται οι ίδιοι θύτες και θύματα. Καλούνται να επιβιώσουν και να τιθασεύσουν τα πιο ζωώδη ένστικτά τους. Τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτα δεν κατακτιέται  χωρίς κόπο.

Υπάρχουν άτομα αποκλεισμένα από την κοινωνία , που η ζωή δεν τους φέρεται με τον καλύτερο τρόπο. Άτομα που στέκονται όρθια με νύχια και με δόντια. Που δεν το βάζουν κάτω εύκολα΄ εγκλωβισμένα στο στίβο της ζωής. Που υποφέρουν τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Η κοινωνία τείνει να τους υποτιμά και τους έχει στο περιθώριο. Άτομα με πολλά  αδιέξοδα, ιδιαίτερες ικανότητες και μεγάλη δυναμική.

Κι όμως είναι επιτακτική ανάγκη, να στηριχτούν έμπρακτα, τόσο ψυχικά, όσο σωματικά και πνευματικά. Δεν υπάρχουν δεδομένα  σε αυτή τη ζωή που κάνουν. Τα άτομα με ειδικές ανάγκες βιώνουν άνιση μεταχείριση λόγω των δυσκολιών  τους. Η δύναμή τους όμως μας διδάσκει και πόσα δεν μας έχουν διδάξει τα άτομα αυτά! Έχουν μεγάλη ψυχή και σιδερένια θέληση. Καμιά φορά το πείσμα τους ξεπερνά τα «υγιή». Όλα τα καταφέρνουν με την πίστη και την θέλησή τους. Είναι οξυδερκή άτομα πανέξυπνα και «διαφορετικά». Το ένστικτό τους τα οδηγεί. Δεν αφήνουν την ζωή στην τύχη της. Παλεύουν κάθε μέρα , κάθε ώρα, κάθε στιγμή. Εξασκούν τον εαυτό τους καθημερινά σε έναν στίβο μάχης . Έχουν μεγάλη αντοχή και αστείρευτη ψυχική δύναμη. Δεν δειλιάζουν μπροστά σε τίποτα. Είναι άτομα αξιοπρεπή και περήφανα. Το κουράγιο τους μας διδάσκει. Το πάθος τους μας οδηγεί. Η δύναμή τους μας εμπνέει!

Ερέθισμα για το παραπάνω άρθρο αποτέλεσε η ταινία μικρού μήκους “Cuerdas”.

Μετάβαση στο περιεχόμενο