ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Κείμενο του Α. Γ.

Νιώθω πως η ζωή είναι πολύχρωμη. Σαν ουράνιο τόξο. Γεμάτη όμορφες και δύσκολες στιγμές. Το μαύρο είναι αντανάκλαση του λευκού αλλά διάφορες αποχρώσεις. Το γκρίζο είναι μια από αυτές. Όλα τα χρώματα έχουν τη σημασία τους. Όλες οι στιγμές τη δική τους. Η ζωή είναι γεμάτη θετικές και αρνητικές εμπειρίες. Η καραντίνα είναι μια από αυτές.

Σε μια κατάσταση εγκλεισμού υπάρχουν τόσο θετικές όσο και αρνητικές πλευρές. Κάποιες από αυτές υπερτερούν, κάποιες άλλες  όχι. Η προσωπική θέαση των πραγμάτων έχει μεγάλη σημασία. Η ψυχολογική κατάσταση είναι πολύ σημαντική. Η καλή ψυχολογία βοηθάει στο να βλέπουμε τα πράγματα θετικά. Να ξεπερνάμε τα προβλήματα και τις δυσκολίες.

Σε μια κατάσταση περιορισμού ερχόμαστε πιο κοντά με τον εαυτό μας. Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του. Σα να γνωρίζουμε τον εαυτό μας από την αρχή κενό και ξεγυμνωμένο. Είναι μια καλή ευκαιρία για ν’ αναθεωρήσουμε πράγματα και καταστάσεις. Η ενδοσκόπηση είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία. Είναι ο δρόμος προς την αυτογνωσία.

Η καραντίνα είναι μια ξεχωριστή ευκαιρία, για να αναπτύξουμε συναισθήματα τα οποία ήταν άγνωστα μέχρι τώρα. Όπως ο επαναπροσδιορισμός των σχέσεων με τους δικούς μας ανθρώπους. Μέσα από τον πόνο γεννιέται η αγάπη. Μέσα από την αγάπη γεννιέται η ζωή. Μέσα από την ζωή γεννιέται η ελπίδα. Η ευγνωμοσύνη και η συγχώρεση είναι επίσης πολύ σημαντικά συναισθήματα.

Η μεγαλύτερη ανάγκη για επαφή μας κάνει πιο κοινωνικούς. Σε δύσκολες συνθήκες αναπτύσσονται άλλες δεξιότητες, όπως η εξοικείωση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ψηφιακής επαφής.

Η καραντίνα επίσης  είναι μια πολύ καλή ευκαιρία , για να ασχοληθούμε με δημιουργικές εργασίες εντός του σπιτιού. Έτσι παίρνουμε ικανοποίηση και γινόμαστε πιο λειτουργικοί.

Ας μην ξεχνάμε ότι όλα τα πράγματα έχουν δύο ή περισσότερες πλευρές. Σημασία έχει να ζούμε τη στιγμή. Να είμαστε ευγνώμονες και να προχωράμε. Να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες και να γινόμαστε πιο δυνατοί. Να ελπίζουμε και να ονειρευόμαστε.

 Άλλωστε μέσα στο σκοτάδι, κάπου υπάρχει φως!

Μετάβαση στο περιεχόμενο