Κοινωνικός – Κοινοτικός Σταθμός Ψυχικής Υγείας «ΓΕΦΥΡΕΣ ΖΩΗΣ» Του Συλλόγου για την Ψυχική Υγεία –ΣΟΨΥ ΠΑΤΡΑΣ

GEFIRES-ZOIS-LOGO-FINAL-CMYK

O ΣΟΨΥ Πάτρας στην προσπάθειά του να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες για παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας της κοινότητας καθώς και τις ανάγκες των χρόνιων ψυχικά πασχόντων και των οικογενειών τους, δημιούργησε μια νέα Ολοήμερη Δομή Ψυχικής Υγείας, η οποία ονομάζεται Κοινωνικός- Κοινοτικός Σταθμός Ψυχικής Υγείας «Γέφυρες Ζωής» και υλοποιείται με την αρωγή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος.

Όλες οι υπηρεσίες του ΣΟΨΥ Πάτρας  παρέχονται δωρεάν και χωρίς καθυστέρηση από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ από έμπειρους και επιστημονικά καταρτισμένους εργαζόμενους και εθελοντές.

Υπηρεσίες του Κοινωνικού – Κοινοτικού Σταθμού «Γέφυρες Ζωής»

 • Αξιολόγηση, διάγνωση, ψυχοεκπαίδευση και βασικές θεραπευτικές οδηγίες σε παιδιά, εφήβους  και τις οικογένειές τους.
 • Αξιολόγηση,συμβουλευτική, υποστήριξη και κινητοποίηση ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας , με στόχο την υγιή και ενεργό γήρανση.
 • Συμβουλευτική – ψυχολογική υποστήριξη σε ατομικό επίπεδο σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες καθώς και στις οικογένειές τους.
 • Δομημένο καθημερινό πρόγραμμα ομαδικών δραστηριοτήτων με στόχο την ενδυνάμωση και την κινητοποίηση των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας.
 • Προγράμματα πρόληψης και προαγωγής ψυχικής υγείας: Δράσεις, ομιλίες, σεμινάρια, βιωματικές ομάδες για θέματα ψυχικής υγείας με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινότητας.
 • Παρεμβάσεις ψυχοεκπαίδευσης και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των φροντιστών των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας.
 • Ενδυνάμωση και υλοποίηση προγραμμάτων επαγγελματικής αποκατάστασης ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας. 
 • Λειτουργία Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (Κοιν.Σ.Επ.) Ένταξης « Γέφυρες»
 • Συμβουλευτικός Σταθμός. Υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας και φροντίδας για άτομα με προβλήματα Ψυχικής Υγείας (επιδόματα, συντάξεις, ασφαλιστικά θέματα, συνηγορία κ.α)
αρχείο λήψης

Kazantzakis-1620x500

Στις “Γέφυρες Ζωής” του ΣΟΨΥ Πάτρας, επίσης, λειτουργούν:

 • Χώρος συνεστίασης – κοινωνικών δρωμένων, χώρος χαλάρωσης και ανάγνωσης: στο χώρο πραγματοποιούνται ποικίλες κοινωνικές δραστηριότητες όπως θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές και βραδιές πολιτισμού, παζάρια.
 • Λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο καθώς θα υπάρχει η δυνατότητα πλοήγησης στο διαδίκτυο μέσω ασύρματης σύνδεσης( Wi-Fi). Ο εν λόγω χώρος λειτουργεί ως χώρος κοινωνικής συναναστροφής μεταξύ τόσο των ωφελούμενων όσο και της τοπικής κοινότητας με στόχο την κοινωνική επανένταξη, την ενίσχυση κοινωνικών σχέσεων, την προώθηση της αλληλεγγύης και της αποδοχής.

Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς καθυστέρηση από έμπειρους και επιστημονικά καταρτισμένους εργαζόμενους και εθελοντές.

Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus