Κοινωνικός – Κοινοτικός Σταθμός Ψυχικής Υγείας «ΓΕΦΥΡΕΣ ΖΩΗΣ» Του Συλλόγου για την Ψυχική Υγεία –ΣΟΨΥ ΠΑΤΡΑΣ

GEFIRES-ZOIS-LOGO-FINAL-CMYK

O ΣΟΨΥ Πάτρας στην προσπάθειά του να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες για παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας της κοινότητας καθώς και τις ανάγκες των χρόνιων ψυχικά πασχόντων και των οικογενειών τους, δημιούργησε μια νέα Ολοήμερη Δομή Ψυχικής Υγείας, η οποία ονομάζεται Κοινωνικός- Κοινοτικός Σταθμός Ψυχικής Υγείας «Γέφυρες Ζωής» και υλοποιείται με την αρωγή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Όλες οι υπηρεσίες του ΣΟΨΥ Πάτρας  παρέχονται δωρεάν και χωρίς καθυστέρηση από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ από έμπειρους και επιστημονικά καταρτισμένους εργαζόμενους και εθελοντές.

Υπηρεσίες του Κοινωνικού – Κοινοτικού Σταθμού «Γέφυρες Ζωής»

  • Αξιολόγηση, διάγνωση και βασικές θεραπευτικές οδηγίες σε παιδιά, εφήβους  και τις οικογένειές τους.
  • Συμβουλευτική- ψυχολογική υποστήριξη σε ατομικό επίπεδο σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες καθώς και τις οικογένειες τους.
  • Δομημένο καθημερινό πρόγραμμα ομαδικών δραστηριοτήτων με στόχο την ενδυνάμωση και την κινητοποίηση των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας.
  • Προγράμματα πρόληψης και προαγωγής ψυχικής υγείας: Δράσεις, ομιλίες, σεμινάρια, βιωματικές ομάδες για θέματα ψυχικής υγείας με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινότητας.
  • Υποστήριξη και ψυχοεκπαίδευση των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας και των οικογενειών τους σε ομαδικό επίπεδο (ομάδες λόγου, ομάδες φροντιστών).
  • Ενδυνάμωση και υλοποίηση προγραμμάτων επαγγελματικής αποκατάστασης ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας.
  • Λειτουργία Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (Κοιν.Σ.Επ.) Ένταξης « Γέφυρες» (Κοινωνική Καφετέρια).
  • Ενημέρωση των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας για τα δικαιώματα τους καθώς και για τις κρατικές παροχές, την κοινωνική υποστήριξη και τη φροντίδα που δικαιούνται (επιδόματα, συντάξεις, ασφαλιστικά μέτρα, παροχές, θεραπευτικά μέσα).
ISN_400x493

Kazantzakis-1620x500

Στις “Γέφυρες Ζωής” του ΣΟΨΥ Πάτρας, επίσης, λειτουργούν:

  • Χώρος συνεστίασης – κοινωνικών δρωμένων, χώρος χαλάρωσης και ανάγνωσης: στο χώρο πραγματοποιούνται ποικίλες κοινωνικές δραστηριότητες όπως θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές και βραδιές πολιτισμού, παζάρια.
  • Λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο καθώς θα υπάρχει η δυνατότητα πλοήγησης στο διαδίκτυο μέσω ασύρματης σύνδεσης( Wi-Fi). Ο εν λόγω χώρος λειτουργεί ως χώρος κοινωνικής συναναστροφής μεταξύ τόσο των ωφελούμενων όσο και της τοπικής κοινότητας με στόχο την κοινωνική επανένταξη, την ενίσχυση κοινωνικών σχέσεων, την προώθηση της αλληλεγγύης και της αποδοχής.

Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς καθυστέρηση από έμπειρους και επιστημονικά καταρτισμένους εργαζόμενους και εθελοντές.

Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus