Οι δράσεις του ΣΟΨΥ τον μήνα Μάρτιο

Από την αρχή λειτουργίας του Κοινωνικού – Κοινοτικού Σταθμού Ψυχικής Υγείας «Γέφυρες Ζωής» του ΣΟΨΥ Πάτρας (Οκτώβριος 2015),  μέχρι και τον Μάρτιο του 2017 έλαβαν τις υπηρεσίες 683 νέοι ωφελούμενοι ενώ το μήνυμα του Συλλόγου έχει φθάσει σε χιλιάδες συμπολίτες μας. Υψηλό ήταν το ποσοστό του γυναικείου πληθυσμού 68,1% που ωφελήθηκε από τις υπηρεσίες που παρέχει ο Σύλλογος. Το 56,6% των νέων ωφελούμενων ήταν άνεργοι, το 28,7% απασχολούμενοι, ενώ συνταξιούχοι ήταν το 14,7%. Ως προς το μορφωτικό τους επίπεδο, οι περισσότεροι (37,2%) έχουν ολοκληρώσει τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ το 30% έχουν αποφοιτήσει από το Λύκειο. Όσον αφορά τις υπηρεσίες που έλαβαν, το 33,7% των νέων ωφελούμενων εκτιμήθηκε ψυχιατρικά, το 50,5% έλαβε ψυχολογική υποστήριξη, το 14% παρακολούθησε ομάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και το 24% έλαβε εξατομικευμένη ενημέρωση. Σημειώνουμε πως οι ωφελούμενοι συχνά λαμβάνουν περισσότερες από μία από τις προαναφερόμενες υπηρεσίες

Πιο συγκεκριμένα, για το μήνα Μάρτιο 2017, ο αριθμός των νέων ωφελούμενων ανήλθε στους 47. Παρατηρούμε ότι και αυτή τη χρονική περίοδο, οι γυναίκες είναι περισσότερες με ποσοστό 60,8%. Οι νέοι ωφελούμενοι που προσήλθαν στις «Γέφυρες Ζωής» για να λάβουν ψυχολογική υποστήριξη ήταν η πλειονότητα, με το ποσοστό τους να φτάνει στο 65,2%. Το 26% προσήλθε στο ΣΟΨΥ για ψυχιατρική εκτίμηση, το 8,6% για να ενταχθούν στο πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και το 13% για να ενημερωθεί για τις υπηρεσίες και τις δράσεις του Σταθμού. Σημειώνουμε πως οι ωφελούμενοι συχνά λαμβάνουν περισσότερες από μία από τις προαναφερόμενες υπηρεσίες.
Ενημερωτικές δράσεις μαθητών με την υποστήριξη του τμήματος αγωγής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Αχαΐας

sxoleio stis gefires

Κατά το μήνα Μάρτιο, ο ΣΟΨΥ Πάτρας υλοποίησε δράσεις ενημέρωσης μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, έχοντας την υποστήριξη του τμήματος αγωγής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νόμου Αχαΐας. Tα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης συνοδευόμενα από τους εκπαιδευτικούς τους, ήρθαν σε επαφή με βιωματικό τρόπο με έννοιες όπως: αποδοχή, θετική αυτοαντίληψη, σεβασμός της διαφορετικότητας. Επίσης, οι μαθητές απασχολήθηκαν δημιουργικά φτιάχνοντας χειροτεχνίες και κατασκευές μαζί με τους εθελοντές του ΣΟΨΥ Πάτρας και  απόλαυσαν το υγιεινό πρωινό του καφέ Γέφυρες, στο οποίο φιλοξενήθηκαν οι δράσεις ενημέρωσης. Πέραν των μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ενημερώθηκαν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου. Σημειώνουμε πως οι δράσεις ενημέρωσης σε μαθητές θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

pagkosmia mera ginaikas

Ο ΣΟΨΥ Πάτρας στις 8 Μαρτίου έδωσε το παρόν στην εκδήλωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Ειδικότερα, η κοινωνική λειτουργός του Συλλόγου, Έλενα Μάρκου, παρευρέθηκε από κοινού με τους υπόλοιπους εκπροσώπους τοπικών φορέων, προκειμένου να τιμήσουν τον αγώνα των γυναικών για οικονομική ασφάλεια και καλύτερη ποιότητα ζωής.

 

Ετήσια Γενική Απολογιστική Συνέλευση των μελών του ΣΟΨΥ Πάτρας

geniki sineleysi

Στις 12 Μαρτίου έλαβε χώρα η ετήσια Γενική Απολογιστική Συνέλευση των μελών του ΣΟΨΥ Πάτρας. Αντικείμενο της συνέλευσης ήταν ο οικονομικός απολογισμός, ο απολογισμός δράσης και ο οικονομικός προϋπολογισμός καθώς και ο προγραμματισμός δράσεων για το 2017. Τα μέλη είχαν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις επιθυμίες τους, όπως και τις προτάσεις τους για την συνέχεια της πορείας του Συλλόγου.

 

Στη μεγάλη συναυλία της χορωδίας Cantalena

Μέλη του ΣΟΨΥ Πάτρας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη συναυλία “Cantelena’sFestival:TheSoundofChoirs” το Σάββατο στις 18 Μαρτίου στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα μέλη του ΣΟΨΥ Πάτρας δήλωσαν ενθουσιασμένοι και ευχαριστούν θερμά την χορωδία για τα δωρεάν εισιτήρια.

Συμμετοχή στη δεντροφύτευση στο Νότιο Πάρκο

dentrofiteusi 1

Πυρετώδεις ήταν οι προετοιμασίες στο Νότιο Πάρκο για το Σάββατο 18 Μαρτίου από τα συνεργεία του Δήμου Πατρέων, που υποδέχθηκαν τους εκατοντάδες εθελοντές για την μεγάλης έκτασης δενδροφύτευση. Τα μέλη του ΣΟΨΥ Πάτρας συμμετείχαν στην δεντροφύτευση στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας, που οργάνωσε το τμήμα Πρασίνου του Δήμου Πατρέων. Τέτοιες πρωτοβουλίες εθελοντικής εργασίας αποτελούν πηγή ευχαρίστησης και ικανοποίησης για τα μέλη μας!

 

Μια υπέροχη εκδρομή για 55 μέλη του Συλλόγου

ekdromi (1)

Στο πλαίσιο των δράσεων κινητοποίησης και ψυχαγωγίας των μελών του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκδρομή στα Μεσαία Τρίκαλα Κορινθίας, στην λίμνη Δόξα, στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου και το Ρέμα των Μυλών την Δευτέρα 20 Μαρτίου. Ειδικότερα, 55 άτομα, συμμετείχαν στη μονοήμερη αυτή εκδρομή και όλοι συμφώνησαν ότι ήταν μία αξέχαστη εμπειρία.

ekdromi (2)

Έλα μαζί μας!

Μη μένεις μόνος

Χτίζουμε γέφυρες

Μετάβαση στο περιεχόμενο