Νέος κύκλος δωρεάν εκπαιδευτικών σεμιναρίων επαγγελματικής συμβουλευτικής σε ανέργους άνω των 50 από τον ΣΟΨΥ Πάτρας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα: Νέος κύκλος δωρεάν εκπαιδευτικών σεμιναρίων επαγγελματικής συμβουλευτικής σε ανέργους άνω των 50 από τον ΣΟΨΥ Πάτρας

Ο Σύλλογος για τη Ψυχική Υγεία – ΣΟΨΥ Πάτρας ανακοινώνει την έναρξη νέου κύκλου εκπαιδευτικών σεμιναρίων για ανέργους άνω των 50 ετών με στόχο την επαγγελματική ενδυνάμωση και την εργασιακή τους ένταξη. Οι θεματικές των σεμιναρίων αφορούν:

  • τη σύνταξη βιογραφικού σημειώματος και συνοδευτικής επιστολής
  • την προετοιμασία για συνέντευξη
  • την εκμάθηση τεχνικών αναζήτησης εργασίας
  • τη διαχείριση του άγχους που πηγάζει από τη ανεργία

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια περιλαμβάνουν 6 ενότητες και πραγματοποιούνται 1 φορά την εβδομάδα κάθε Τετάρτη 11 με 12 το πρωί. Το πρώτο σεμινάριο αναμένεται να ξεκινήσει την Τετάρτη  30 Ιανουαρίου. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώνουν συμμετοχή στα τηλέφωνα του Συλλόγου (2610 621273, 6977452647).

Παράλληλα, συνεχίζονται οι λοιπές υπηρεσίες επαγγελματικής συμβουλευτικής που περιλαμβάνουν:

  • Ενημέρωση και υποστήριξη στη συμπλήρωση των αιτήσεων για προκηρύξεις, διαγωνισμούς, θέσεις εργασίας και προσλήψεις που γίνονται από τον ΑΣΕΠ, τον ΟΑΕΔ και άλλους φορείς.
  • Ατομική και ομαδική ψυχολογική υποστήριξη με σκοπό την ενδυνάμωση και τη μείωση της εργασιακής ανασφάλειας.
  • Ενημέρωση σε ατομικό επίπεδο για εργασιακά θέματα (π.χ. θέσεις εργασίας, επιδόματα ανεργίας, ασφαλιστικά νέα κ.α.).

 

 

 

Το συντονισμό των συμβουλευτικών υπηρεσιών έχει η ψυχολόγος- εργασιακή σύμβουλος Μαριανή Παπανικολάου.  Οι υπηρεσίες  παρέχονται δωρεάν. Οι υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης και επαγγελματικής συμβουλευτικής σε ανέργους άνω των 50 ετών, πραγματοποιούνται με την χρηματοδότηση του κοινωφελούς ιδρύματος ΤΙΜΑ από τον Απρίλιο του 2018.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο